MBO BurgerschapLab festival 27 maart bij het Ministerie van OCW in Den Haag

Start morgen al met beter burgerschapsonderwijs: kom naar het MBO BurgerschapLab festival voor de feestelijke presentatie van de 15 plannen voor beter burgerschapsonderwijs, en ontdek welke het best past bij jouw mbo-school!

uitnodiging Burgerschapslabs

De afgelopen maanden kropen zo’n honderd mbo-studenten en -docenten in de huid van onderzoekers, ontwerpers, uitvinders, onderwijsontwikkelaars en presentatoren. Met hun eigen ervaringen en ideeën als leidraad hebben ze tijdens het MBO BurgerschapLab gewerkt aan voorstellen voor vernieuwend en interessanter burgerschapsonderwijs: onderwijs dat beter aansluit bij de leefwereld en behoeften van studenten en past bij hoe docenten het vak willen geven.

Tijdens het festival op woensdag 27 maart sluiten het eerste MBO BurgerschapLab af en pitchen de deelnemers hun voorstellen voor vernieuwend burgerschapsonderwijs aan een breed publiek, waaronder de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. Na de pitches verplaatsen we naar het festivalterrein waar de teams een eigen ‘marktkraam’ hebben en meer vertellen over hun voorstellen. Drie teams maken kans op een aanjaagsubsidie van € 50.000,- om hun voorstel verder uit te werken. Een van de winnaars wordt die middag al bekend gemaakt!

Ben jij student, docent, coördinator, leidinggevende of ben je vanuit een andere rol benieuwd naar beter burgerschapsonderwijs? Meld je dan uiterlijk zondag 24 maart hier aan voor het MBO BurgerschapLab festival en ga in gesprek met de mbo-studenten en -docenten om inspiratie op te doen en te onderzoeken hoe een van de voorstellen uitgewerkt kan worden op jouw school.

Tot 27 maart!

Voor meer over de Burgerschapslabs, zie hier.

Logo Burgerschapslabs

Contact over dit onderwerp

Sara van Kesteren
Sara van KesterenConsultant
06-10232068