Zesde quickscan sectorplannen gepubliceerd

Met de subsidieregeling Cofinanciering Sectorplannen ondersteunt de overheid sectoren en regio’s om mensen aan het werk te krijgen en te houden en de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren. Deze subsidieregeling komt voort uit het sociaal akkoord van 2013. Het vorige kabinet heeft daarvoor € 600 miljoen beschikbaar gesteld.

De voortgang van de sectorplannen wordt bijgehouden door middel van zogenoemde quickscans, uitgevoerd door SEO Economisch onderzoek en het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo). Op 5 juli is de zesde en laatste quickscan opgeleverd.

De zesde quickscan inventariseert de inhoud van de sectorplannen, de voorgenomen maatregelen en de voortgang (per eind maart 2018) van de maatregelen. Daarnaast gaat het specifiek in op de mate waarin werkgevers van de sectorplannen uit de derde tranche tevreden zijn.

Quickscan 6 – Evaluatie Sectorplannen
Auteurs: Siemen van der Werff (SEO), Cindy Biesenbeek (SEO), Sandra Wagemakers (ecbo), Karel Kans (ecbo)

Contact over dit onderwerp

Drs. Karel Kans
Drs. Karel Kans Senior onderzoeker
06-12234777