‘Het is voor mij veel tastbaarder geworden wat promoveren in de praktijk betekent’

In dit artikel van de MBO Krant over het prepromotietraject vertellen Susanne Smits en Erica Wijnands, twee van de eerste zes docenten die het eerste traject doorliepen, over hun ervaringen. 

Promoveren MBO Krant

Promoveren is voor mbo-docenten geen vanzelfsprekendheid. Het ministerie van Onderwijs wil dat veranderen en het aantal promovendi verhogen. Promoveren draagt bij aan de ontwikkeling van de docent en verbetert de kwaliteit van het onderwijs vindt het ministerie. Om de koudwatervrees bij docenten weg te nemen, startte de Beroepsvereniging Opleiders in het mbo (BVMBO) met ecbo, het Lectoraat Beroepsonderwijs van de Hogeschool Utrecht en de Open Universiteit een prepromotietraject.

Lees hier het volledige artikel van de MBO Krant.

Contact over dit onderwerp

Dr. Patricia Brouwer
Dr. Patricia BrouwerSenior onderzoeker
06-12235587