Boordevol nieuws uit het beroepsonderwijs

Dimensies nr. 33 (juni 2018) is verschenen. In deze editie: de toekomst van het mbo.

Dimensies 33 verschenen

Deze editie van Dimensies gaat over de toekomst van het mbo.

In het eerste interview constateert Ruud Baarda dat de scharnierfunctie van het mbo tussen leren en werken breed erkend wordt. De cijfers tonen aan dat in Nederland absoluut geen sprake is van polarisatie op de arbeidsmarkt en dat het middensegment het heel goed blijft doen.

In het tweede interview vertelt Frans Wijnands over het project Profijt: een samenwerkingsverband van vmbo-scholen mbo en hbo en de Achterhoek – ook. Door als beroepsonderwijskolom met het regionale bedrijfsleven samen te werken, kunnen vragen beantwoord worden als ‘waar leiden we mensen voor op en hoe gaan we dat doen?’

Rob Martens wijst er in zijn column op dat de toekomst al in de school te vinden: goed luisteren en kijken naar jongeren, is zijn advies, zij weten vaak intuïtief waar de dingen zich naar toe gaan bewegen.

Dimensies 33 is deze week verstuurd naar abonnees en is ook digitaal beschikbaar. Dimensies ook thuis ontvangen? Abonneer u hier!

Contact over dit onderwerp

Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605