Klaar voor onderzoek naar loopbaanbegeleiding

De AOb (Algemene Onderwijsbond) bericht over Martha Magee, docent op het Roc van Flevoland, die na het volgen van het pre-promotietraject onderzoek gaat doen naar loopbaanbegeleiding. 

Pre-promotietraject

Naast je baan als docent promotieonderzoek doen. Dat is in het mbo helemaal niet vanzelfsprekend. Martha Magee, docent op het Roc van Flevoland, gaat het doen. Onlangs rondde ze het pre-promotietraject af. Nu is ze klaar voor het onderzoek.

Je volgde veertien maanden lang het pre-promotietraject. Wat hield dat in?

“Zoeken naar een promotor, een onderzoeksvoorstel formuleren en kijken naar je onderzoeksvaardigheden. Eigenlijk wilde ik eerder al beginnen met het promoveren zelf, maar toen werd ik gewezen op dit pre-promotietraject. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan. De groep bestond alleen uit mbo-docenten, dat was fijn. Promoveren is niet iets wat vaak voorkomt in deze sector. Ik heb één collega die is gepromoveerd.”

…lees het volledige artikel op de website van de AOb.

Contact over dit onderwerp

Dr. Patricia Brouwer
Dr. Patricia BrouwerSenior onderzoeker
06-12235587