Boordevol nieuws uit het beroepsonderwijs

Dimensies nr. 32 (maart 2018) is verschenen. In deze editie aandacht voor de onderzoekscultuur in het mbo.

Dimensies 32 verschenen

Deze editie van Dimensies begint met een verslag van een bijzondere bijeenkomst van de Kenniskring Innovatiemanagers. Het is een bijeenkomst op locatie: het Pop-Up Innovatiehuis, dat is neergestreken op Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk.

In het eerste artikel gaan we in gesprek met Marieke Buisman (onderzoeker Kohnstamm Instituut). In het onderzoek naar de toekomst van vakmanschap onderscheiden ze de specialistische vakman, de brede vakman en de praktische vakman. Ook keken de onderzoekers naar hoe die verschillende vakmensen het doen op de arbeidsmarkt.

Het tweede artikel is een verhaal uit de praktijk. Hoe een kleine sector van bitumen dakdekkers in tijden van economische voor- en tegenspoed voorziet in voldoende opgeleide vakmensen. De bedrijfstak heeft – in samenwerking met een roc – het heft in eigen hand genomen.

In zijn column vraagt Rob Martens zich af waarom we eigenlijk een heel duidelijke voorstelling hebben bij ‘vakmanschap’ maar het toch heel moeilijk kunnen definiëren.

Dimensies 31 is deze week verstuurd naar abonnees en is ook digitaal beschikbaar. Dimensies ook thuis ontvangen? Abonneer u hier!

Contact over dit onderwerp

Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605