Focus op verbinden van wetenschap aan ecbo/cinop

Per 1 januari zal Rob Martens, die momenteel wetenschappelijk directeur van ecbo is, een rol opnemen als wetenschappelijk directeur van het NIVOZ. Zijn rol bij ecbo zal zich hierdoor meer gaan richten op het verbinden van wetenschap aan ecbo/cinop. Hij blijft als Strategisch adviseur onderzoek aan ecbo verbonden. 

Rob Martens

NIVOZ richt zich in haar trajecten pedagogische tact en pedagogisch leiderschap (NIVOZ-opleidingen) vooral op de waartoe-vraag van onderwijs en op de persoon die de leraar of schoolleider is in relatie tot het pedagogisch handelen. Het gesprek wordt gevoerd op onderwijsavonden en Masterclasses (NIVOZ-podium) en door blogs en verhalen van leraren, schoolleiders en praktijkmensen (NIVOZ-platform hetkind). Daarnaast wordt er studie en onderzoek gedaan naar legitimerende bronnen en praktijk vanuit de NIVOZ-denktank.

Dit betekent niet dat Martens ecbo/cinop zal verlaten per 1 januari, zijn rol zal wel anders worden. Want naast zijn werk bij ecbo is Martens ook hoogleraar aan de Open Universiteit. De rol van Rob Martens bij ecbo zal daarom meer gericht worden op het verbinden van wetenschap met ecbo/cinop. Aan dat verbinden kan zijn nieuwe werk bij NIVOZ verder gaan bijdragen.