Verslag van de werkconferentie 1 juni 2017

Op 1 juni gingen bpv-betrokkenen van vier Amsterdamse mbo-scholen samen aan de slag om de bpv nóg beter te maken. Zij deelden in themasessies kennis en ervaringen en good practices, inventariseerden knelpunten en verkenden toekomstplannen.

Download hier het volledige verslag van de werkconferentie.
Bekijk hier de sfeerimpressie van de middag, gemaakt door studenten die stagelopen bij MaMedia, een intern leerbedrijf bij het Mediacollege.

Beroepspraktijkvorming (bpv) is een cruciaal onderdeel van elke mbo-opleiding. Tijdens hun stage doen studenten belangrijke ervaring en kennis op in het bedrijfsleven. Een waardevolle aanvulling op hun opleiding en tegelijkertijd voor studenten ook een kijkje in de toekomst. Naar aanleiding van het bpv-verbeterplan is het initiatief genomen om deze dag te organiseren om kennis en ervaringen te delen op een constructieve manier. Niet alleen delen van goede voorbeelden, maar ook samen bouwen aan verbeteringen; vandaar de vorm werkconferentie.

Bpv-verbeterplan en MBO-Agenda

De Amsterdamse mbo-scholen zetten zich in voor een betere beroepspraktijkvorming. Zo werken zij aan het bpv-verbeterplan dat zij in 2016 hebben ingediend bij het ministerie van OCW en lopen er binnen de scholen projecten ondersteund door de Amsterdamse MBO-Agenda.

Kennis delen en netwerk versterken

Het doel van deze dag was kennis delen en het netwerk versterken tussen de Amsterdamse mbo-scholen over bpv. De dag was ingedeeld in themasessies. Daar werden steeds dezelfde vragen gesteld: Wat gaat goed? Wat kan beter? Wat zijn plannen voor de toekomst?

Themasessie 1 – Voorbereiding en begeleiding van studenten rondom bpv

Themasessie 2 – Matching tussen studenten en bedrijven

Themasessie 3 – Afstemmen van leren op school en in de praktijk

Themasessie 4 – Relaties met het bedrijfsleven bouwen en onderhouden

Vervolg

Na de positieve reacties op de dag bestaat de wens om een dergelijke bijeenkomst vaker te organiseren. De dag bracht Amsterdamse bpv-betrokkenen bij elkaar en dat leverde veel positieve energie op. Het zou mooi zijn om het netwerk te behouden, verder te versterken en kennis en ervaringen te blijven delen, ook na deze dag. De organisatie zal de optie van een jaarlijkse werkconferentie verder verkennen.

 

Samen maken we de bpv nóg beter

Contact over dit onderwerp

Drs. Elke van Doorn
Drs. Elke van DoornExpert kennisverspreiding
06-54675594
Dr. Pieter Baay
Dr. Pieter BaayOnderzoeker
06-54675627