Boordevol nieuws uit het beroepsonderwijs

Dimensies nr. 27 (december 2016) is verschenen. In deze editie is aandacht voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). In het moment beschrijven we de inauguratie van Marc Coenders tot lector Wendbaar Vakmanschap.

Dimensies 27 verschenen
In het eerste artikel zijn we in gesprek met Eddy Gruppen, directeur van de bouw-, infra- & interieuropleidingen van ROC van Twente, over de berichten over de daling in de bbl.

In het tweede artikel spreken we met Isabel Coenen, Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt bij de FNV over het SER-advies toekomstgericht beroepsonderwijs waar zij betrokken was bij de voorbereiding. Zij licht het advies toe en geeft een doorkijkje naar het vervolg.

Rob Martens heeft het in zijn column over opwaartse druk en onderwaardering van praktisch onderwijs. Hij vreest voor de maatschappelijke kloof die die onderwaardering met zich meebrengt inmiddels verontrustend diep is geworden.

Dimensies 27 wordt deze week verstuurd naar abonnees en is ook digitaal beschikbaar. Dimensies ook thuis ontvangen? Abonneer u hier!

Contact over dit onderwerp

Drs. Elke van Doorn
Drs. Elke van DoornExpert kennisverspreiding
06-54675594