Interview in Profiel over ouderbetrokkenheid

Helpen bij activiteiten op school, tienminutengesprekken, meedenken over een vervolgopleiding… veel ouders zijn nauw betrokken bij de schooltijd van hun kinderen. Althans, als het gaat om de basisschool en de middelbare school. In het mbo is ouderbetrokkenheid minder vanzelfsprekend.

ROC Midden Nederland en de Stichting voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO) doen mee aan het onderzoek naar ouderbetrokkenheid in het (v)mbo/praktijkonderwijs. Hoe wordt daar aangekeken tegen de betrokkenheid van de ouders? Hoe ziet men daar de rol in het onderzoek? Elke van Doorn interviewde Vincent de Bijl, directeur stafdienst Onderwijs & Innovatie bij ROC Midden Nederland en Corina Muntinga, mentor en docent op het Seyster College (school voor praktijkonderwijs, onderdeel van CVO) in Zeist.

Lees hier het artikel, of bestel de november-uitgave van Profiel.

Lees ook het artikel ‘Ouderbetrokkenheid bij loopbaankeuzes’ van Régina Petit over ouderbetrokkenheid op canonberoepsonderwijs.nl

Contact over dit onderwerp

Drs. Elke van Doorn
Drs. Elke van DoornExpert kennisverspreiding
06-54675594
Dr. Patricia Brouwer
Dr. Patricia BrouwerSenior onderzoeker
06-12235587