Donderdag 16 juni

ROA, UvA, ecbo en Kohnstamm Instituut zijn bezig met een onderzoek over vakmanschap in het vmbo en het mbo. Volgende week gaan we hierover in gesprek met onderwijsontwikkelaars die in het vmbo of het mbo onderwijs ontwikkelen ter voorbereiding van jongeren op vakmanschap.

Praat mee over vakmanschap!
We hebben al van diverse onderwijsinstellingen aanmeldingen binnen, maar hebben nog plaats voor een aantal meedenkers.

Bij deze nodigen we onderwijsontwikkelaars uit het (v)mbo van harte uit om mee te praten.

Graag horen wij van een docent of beleidsmedewerker, die onderwijs ontwikkelt, hoe hij/zij omgaat met het opleiden van verschillende ‘soorten’ vakmensen, zodat zij straks duurzaam inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt.

Vakmensen kun je bijvoorbeeld opleiden tot een specialist, die veel weet en kan op een smal terrein en/of tot een generalist, die opereert in het brede werkveld en het geheel overziet. Wat is nodig in de beroepspraktijk? En hoe richt je je opleiding daarvoor in? Denk bijvoorbeeld aan de verhouding van leren op school en leren in de praktijk en de aandacht voor vakkennis en generieke vaardigheden.

Het groepsgesprek voor onderwijsontwikkelaars uit het (v)mbo is op 16 juni van 13.30-15.00 uur bij Hogeschool Domstad in Utrecht met na afloop een hapje en een drankje.

Metje Jantje Groeneveld (ecbo) en Régina Petit (Kohnstamm Instituut) zijn de gespreksleiders.

Aanmelden

Praat u mee? U kunt zich aanmelden bij Diana Ploegaert, diana.ploegaert@refernet.nl. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Metje Jantje Groeneveld, metjejantje.groeneveld@refernet.nl.

Het beleidsgericht onderzoek naar vakmanschap wordt uitgevoerd in opdracht van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).